Storitve

Slikar nova d.o.o.

Slikopleskarska dela

To je že stara dejavnost, ki pa je v zadnjem času zelo napredovala. Slikopleskarstvo je dejavnost, ki pokriva vrsto različnih del, s katerimi si lahko polepšate dom. Od enostavnega slikanja sten, stropov in tal, pleskanja oken, vrat in drugih storitev je prešla k bolj zahtevnim tehnikam in oblikam. Tako slikopleskarstvo zahteva vedno več znanja, izkušenj, spretnosti in umetniške žilice. Smo mojstri klasičnega slikanja in pleskanja in mojstri prestižnih storitev, kot so dekorativni ometi (iz programa Oikos, Valpaint), šabloniranje in štukature. Danes je mogoče zaznati trend po novem, unikatnem, ekstravagantnem in mi vam kot izkušeni slikopleskarji zagotovo lahko ustrežemo s široko paleto naših storitev. Naše odlike so celovitost ponudbe, natančno določeni termini in konkurenčne cene.

Slikar nova d.o.o.

Tapetarska dela

Tapete so razvili Nemci in so se prvič pojavile v 18. stoletju. Spadale so med umetnine, tako so si jih lahko privoščili le višji premožni sloji prebivalstva. Tapetarska dela se izvajajo ročno, strojno se lahko nanaša le lepilo. Zato je videz končanega dela zelo odvisen od izvajalca tapetarskih del in načina kako in s kakšnim materialom so se dela izvajala. Pod tapetarska dela sodi oblaganje površin notranjih zidov in stropov s tapetami in podobnimi materiali iz higienskih, izolacijskih, dekorativnih in drugih razlogov. Dandanes so tapete vsakodnevni trend. Prav tako pa nam poživijo dom in ustvarijo želen ambient.

Slikar nova d.o.o.

Izdelava toplotne izolacije na fasadah in izdelava fasad

Izdelava fasade je ena izmed težjih gradbenih faz, saj je najpomembnejši dejavnik pri zunanjem videzu vašega bivališča. Prvotna naloga izolacijske fasade je zaščita objekta pred vremenskimi vplivi, ki vključujejo sonce, vročino, dež in mraz, nudi pa tudi požarno zaščito in zvočno izolacijo. Z izbiro kakovostne fasade in izolacije si zagotovimo udobje bivanja, zmanjšamo porabo energije in s tem stroške. Fasada zaščiti objekt in ga tudi polepša. Izbirate lahko med različnimi debelinami in se odločite za tisto debelino toplotne izolacije, ki vam zagotavlja najboljšo rešitev. Zaključni sloji nudijo izbiro med različnimi materiali: mineralni omet, akrilni omet, silikatni omet in silikatno-silikonski omet. Na voljo so različne možnosti obdelave. Bogata paleta barv in barvnih odtenkov vam omogoča izbiro po vašem okusu v eni ali več barvah.

Slikar nova d.o.o.

Tattoo Wall

TattooWall digitalna tehnologija za izdelavo stenskih poslikav omogoča prenos barvne slike s papirja na površino stene ali zidu. TattooWall se lahko uporablja na različnih površinah, kot so na primer stene iz mavca, betona, opek in drugih gradbenih materialov. Tehnologija je zaradi vsestranskosti primerna za poslikavo površin različnih oblik (ravne ali zaobljene stene in stropi, oboki, kupole, vogali in robovi) in velikosti ter omogoča popolno aplikacijo na reliefne podlage do 8 mm. Tattoo Wall prostor poživi in ustvari posebno ozračje v notranjosti hiše, restavracij, lokalov ali drugih družabnih prostorov. Ustvarjalne možnosti so neskončne, saj tehnika zagotavlja odlične rezultate tudi pri zunanji uporabi. Skratka, zahvaljujoč TattooWall tehniki bo vaš prostor dobil osebnost in identiteto.

Slikar nova d.o.o.

Car Wrapping

Car wrapping je visokotehnološka vinilna prevleka, nanešena na vaš avtomobil. Nanos je tako natančen, da se ga pogosto zamenja za barvo. Vinilna prevleka ne poškoduje laka na vašem avtomobilu, tako da jo je mogoče odstraniti brez kakršnih koli zapletov in posledic. Vinilna prevleka ni namenjena le temu, da vašemu avtomobilu da vzorec ali barvo, temveč tudi ščiti lak pred praskami in drugimi manjšimi poškodbami ter pred vplivom soli pozimi. “Oblecite” svoj avto po vašem okusu!

Slikar nova d.o.o.

Štukaterska dela

Štukatura splošno predstavlja način krasitve arhitekturne lupine. Nov način krasitve je povzet po rimskih antičnih vzorih. Do popolnosti pa se je štukaterstvo razvilo v 17. in 18. stoletju, pri krasitvi posvetnih in cerkvenih stropov ter zunanjih in notranjih sten. Najprej so štukaturo uporabljali kot cenejši nadomestek za kamen, kmalu pa so začeli izrabljati vse prednosti tega lahko obvladljivega materiala, iz katerega so izdelovali okvire stenskih slik, reliefne upodobitve, abstraktne ornamente in plastične poudarke obokov, sten ter drugih arhitekturnih delov.
Tehnika izdelave: Glavne sestavine za štukaturno maso so: gašeno apno, pesek, mavec in voda. Te sestavine so bile vedno dostopne in razmeroma poceni, zato je bila tehnika široko razširjena in uporabna v različne namene po vsem svetu. Štukatura predstavlja danes umetnostno zvrst, ki omogoča oblikovanje želene dekorativne zasnove na stenah in stropovih.

Scroll to Top